SCOPUL ȘI OBIECTIVELE SRR

SCOP

Societatea Română Retina este o societate științifică non-profit cu personalitate juridică și autoritate organizatorică proprie, afiliată la Societatea Română de Oftalmologie.

Scopul asociației constă în reunirea tuturor medicilor care au ca preocupări diagnostice și terapeutice afecțiunile vitreo – retiniene, precum și cercetătorii din acest câmp de investigație. Asociația își propune reprezentarea acestora precum și crearea unui cadru organizațional care să îmbunătățească performanța profesională a acestor specialiști.

OBIECTIVE

Promovarea învățământului acestei subspecialități, susținând introducerea disciplinelor de chirurgie vitreo – retiniană și retină medicală în învățământul postuniversitar.

Facilitarea unificării tehnicilor și terminologiei folosite în aceste discipline, pentru a fi accesibile pe tot teritoriul țării medicilor oftalmologi sau celor din specialităților conexe (neurologie, expertiză medicală, etc.)

Promovarea întrunirilor științifice naționale și participarea membrilor societății la congresele internaționale.

Obținerea și punerea în valoare a statutului de membru și afilierea la Societatea Europeană de Chirurgie Vitreo-Retiniană (EVRS), la Societatea Europeană de Retina (EURETINA), la Societatea Americană a Specialiștilor în Retină (ASRS), precum și la alte societăți (asociații, asociații neguvernamentale) de profil.